Whey Protein Isolate (WPI)

(Πρωτεΐνη ορρού γάλακτος απομονωμένη)
Αφομοιώνεται γρήγορα, έχει λιγότερη λακτόζη, έχει υψηλότερο κόστος
΄
Πλεονεκτηματα
Το μεγαλύτερο ποσοστό της πραγματικής πρωτεϊνικής σκόνης είναι καθαρή πρωτεΐνη με τους λιγότερους υδατάνθρακες, λίπος, και λακτόζη από την WPC. Η WPI τείνει επίσης να αφομοιωθεί ευκολότερα από την WPC επειδή έχει τη λιγότερη λακτόζη. Προκαλεί επίσης μια γρήγορη ακίδα στα επίπεδα αμινοξέος όπως η WPC.
Μειονεκτηματα
Εάν χρησιμοποιείται η διαδικασία ion-exchange για να καθαρίσει τη σκόνη, μερικά από τα βιοενεργά υπό- μέρη του ορρού γάλακτος χάνονται. Επιπλέον, η WPI είναι σημαντικά δαπανηρότερη από την WPC.Η WPI τείνει επίσης να γίνεται αφρώδης όταν αναμιγνύεται. Έχει επίσης το μειονέκτημα ενός σχετικά γρήγορου χρόνου εκκαθάρισης στον οργανισμό, όπως και η WPC(περίπου 3 ώρες).

Leave a comment